KOKOSOWA OWSIANKA Z PORZECZKAMI

D71A7065Zdrowe, pożywne śniadania w stylu “raw food” czyli surowego, nie przetworzonego jedzenia to ostatnio moja fascynacja.  W ramach eksperymentów powstała kolejna owsianka na bazie roślinnego mleka  z pysznymi czerwonymi porzeczkami i dodatkiem ultra zdrowych pszennych zarodków. Takie śniadanie to bomba energetyczna na cały dzień!

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1/3 szklanki surowych płatków owsianych
  • łyżka zarodków pszenicy
  • 1 szklanka czerwonych porzeczek
  • łyżka miodu

Płatki owsiane blendujemy z mlekiem kokosowym na jednolitą masę i odstawiamy na kilka minut. Odkładamy kilka gałązek porzeczek do dekoracji, pozostałe blendujemy z miodem. Do owsianki dodajemy mus porzeczkowy zarodki pszenicy i dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego!

D71A7085

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *