PODRÓŻE

Surfer w Taghazout

JEDNO OKO NA MAROKO…

Zbliżają się urodziny Przyjaciółki, za oknem zima… szybkie decyzje, tanie bilety i 7.02 lądujemy w Maroko Plan mamy na spontanie, wynajmujemy auto i zobaczymy…

Hoi an Wietnam

WIETNAM PO SEZONIE

Podróż do Wietnamu od początku do końca była bardzo dziwnym zbiegiem wydarzeń i okoliczności. Dziwnym, ale jak życie pokazało cudownym. Od jesieni 2016 miałam…

napoli

PRZEWODNIK KULINARNY – NEAPOL

Gdzie zjeść w Neapolu? Pytanie to zaliczam do retorycznych, spokojnie można by je postawić w przekorny sposób: a gdzie nie jeść w Neapolu?! A…

kos island

GRECJA: RODOS, KOS

W Grecji byłam do tej pory dwukrotnie, dwukrotnie pod wpływem impulsu, bez zastanowienia, planu i oczekiwań i dwukrotnie miałam wspaniałe wakacje. Grecja nie rozczarowuje! Moje wrażenia…

D71A1346

JAPONIA

Japonia jest super!  Każdy foodie powinien chociaż raz odwiedzić ten niezwykły pod każdym względem kraj. Ja już planuję kolejny pobyt, najlepiej za rok kiedy…

CALIFORNIA STATE OF MIND

CALIFORNIA STATE OF MIND

Tytuł strony nie do końca oddaje trasę podróży jaką odbyliśmy, ale to właśnie Kalifornia zauroczyła nas kulinarnie. Naszą wycieczkę rozpoczęliśmy w San Francisco potocznie…

IMG_8325a

TAJLANDIA

Dla każdego podróżnika kulinarnego Tajlandia to mekka smaków. Tajowie jedzą kilka/kilkanaście razy dziennie, dlatego porcje często są niewielkie, ale idealnie zharmonizowane w smakach: kwaśnym,…

tło

NOWY JORK

Czy pod względem kulinarnym, czy wakacyjno – turystycznym nie ma lepszego miejsca na świecie niż NYC, to piękne multikulturowe miasto ma tyle do zaoferowania, że możemy…

pomos

SYCYLIA

Kolejna eksplorowana przez nas kulinarnie wyspa, okazała się być śródziemnomorskim tyglem smaków, bardzo bogatym tyglem. Oprócz typowo włoskich pomidorowo – bazyliowych smaków, znajdziemy tu niezwykły aromat…

DS

CABO VERDE

WYSPY ZIELONEGO PRZYLĄDKA W styczniowy  kilka lat temu udało nam się uciec przed zimą do surferskiego raju na wyspie Sal w Republice Zielonego Przylądka. Kulinarnie…