PUDDING JAGLANY Z PŁATKAMI KOKOSOWYMI I JAGODAMI

D71A8343W najnowszym Kukbuku Marianna z Coutellerie przedstawia swój pomysł na śniadanie w formie puddingu jaglanego, który jest absolutnie boski! Zmieniłam dodatki, ale bazę pozostawiłam zasadniczo bez zmian i uwierzcie, zrobicie raz i nie będziecie chcieli jeść nic innego na śniadanie!

SKŁADNIKI:

  • 7 łyżek kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 duże łyżki mascarpone

DODATKI:

  • prażone płatki kokosa
  • prażone płatki migdałów
  • garść mrożonych jagód

Kaszę zalewamy mlekiem z cukrem i ziarnkami wanilii, gotujemy, aż kaszka wchłonie cały płyn, jeśli nadal jest byt twarda dolewamy odrobinę wody.  Ręcznym blenderem miksujemy kaszę jaglaną z mascarpone i sokiem z cytryny. Pudding podajemy z ulubionymi dodatkami ja wybrałam prażone płatki kokosa, migdałów i jagody. Wspaniały początek dnia!

D71A8372a

D71A8340

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *