KOMOSA RYŻOWA Z TRUSKAWKAMI

D71A7740Z okazji Dnia Dziecka, dla małych i dużych przygotowałam śniadanie, które smakuje i wygląda jak deser, a do tego jest super zdrowe. Ja zjem je też dzisiaj na kolację, jak szaleć to szaleć 🙂 Smacznego!

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki quinoa
  • łyżka miodu
  • szklanka wody
  • szklanka truskawek
  • sok z 1/2 cytryny
  • wiórki kokosowe
  • migdały
  • 1/3 łyżeczki esencji waniliowej

Quinoa prażymy przez ok. 2 minuty w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy ok. 15 min, aż płyn zostanie wchłonięty. Dodajemy 1/2 pokrojonych truskawek, esencję waniliową, sok z cytryny i miód- gotujemy ok 3 minuty. Podajemy ze świeżymi truskawkami, migdałami i wiórkami kokosowymi. Pycha!

D71A7744

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *