AZJATYCKI ROSÓŁ Z PIEROŻKAMI WON TON

tlo

1Idealny zimowe chłody rozgrzewający rosół drobiowy z dodatkiem imbiru, trawy cytrynowej, czosnku i chilli. Podany z pierożkami won ton jest sycący i zaskakuje eksplozją smaków.

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1 kg skrzydełek
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • anyż w gwaizdkach
  • łyżka soli
  • 6 cm korzeń imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 1 świeża papryczka chilli
  • szczypior z 1 dymki
  • cytryna

Mięso umyj włóż z umytą, obraną marchewką i pokrojona na ćwiartki cebulą do garnka i zalej zimną wodą, po doprowadzeniu wody do wrzenia dodaj sól, zmniejsz ogień i dodaj pokrojony w cienkie plasterki imbir, czosnek, anyż zmiażdżoną i przekrojoną trawę cytrynową i pół papryczki chilli. Całość gotujemy około 1,5 godziny i podajemy z makaronem sojowym, lub pierożkami won ton z tego przepisu.

mix1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *