W najnowszym Kukbuku Marianna z Coutellerie przedstawia swój pomysł na śniadanie w formie puddingu jaglanego, który jest absolutnie boski! Zmieniłam dodatki, ale bazę pozostawiłam zasadniczo bez zmian i uwierzcie, zrobicie raz i nie będziecie chcieli jeść nic innego na śniadanie!
SKŁADNIKI:
- 7 łyżek kaszy jaglanej
- szklanka mleka
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 laski wanilii
- 2 duże łyżki mascarpone
DODATKI:
- prażone płatki kokosa
- prażone płatki migdałów
- garść mrożonych jagód
Kaszę zalewamy mlekiem z cukrem i ziarnkami wanilii, gotujemy, aż kaszka wchłonie cały płyn, jeśli nadal jest byt twarda dolewamy odrobinę wody. Ręcznym blenderem miksujemy kaszę jaglaną z mascarpone i sokiem z cytryny. Pudding podajemy z ulubionymi dodatkami ja wybrałam prażone płatki kokosa, migdałów i jagody. Wspaniały początek dnia!
Przed chwilą zastanawiałam się co by tu zjeść nowego na śniadanie:)) Teraz widzę, że mam już jeszcze kolejny sposób na pyszna ” jaglankę”.
🙂 bardzo trafny wybór, na te mrozy!!!!!