KREWETKI NA PIKANTNYM MUSIE Z DYNI

1

Pyszna, szybka przystawka, z królewskimi krewetkami podanymi na musie z dyni. Dzięki dodatkowi do musu z dyni pasty tom-yum odnajdziemy w nim tajską, słoneczną paletę smaków i może łatwiej nam będzie doczekać wiosny-*)

 

 

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 100 g musu z dyni
  • 4 duże krewetki
  • łyżka serka mascarpone, lub 30% śmietanki
  • 5g. pasty tom-yum
  • mięta – do dekoracji
  • łyżka oliwy

Krewetki rozmrażamy i obieramy z pancerzyków, przekrawamy krewetkę od góry i wyjmujemy czarna żyłkę (jelito). Na rozgrzanej patelni podsmażamy na oliwie paste tom-yum, dodajemy mus z dyni i serek mascarpone, na drugiej patelni np. grillowej smażymy krewetki, aż do zmiany koloru ok. 2 minuty z każdej strony. Na ciepłym musie układamy podsmażone krewetki i dekorujemy miętą.

10

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *