POCHWAŁA PROSTOTY

IMG_2837aNajsmaczniejsze, najzdrowsze, najładniejsze – warzywa z własnego ogródka. Młodziutkie, chrupiące, słodziutkie i pełne smaku. Chętnie jedzone na surowo prosto z grządki, ale równie chętnie smażone na maśle, oprószone gruboziarnistą solą i pieprzem. Możemy w trakcie smażenia dodać łyżkę miodu lub/i octu balsamico.  Możemy potraktować je jako dodatek, lub samodzielne danie. Pochwała prostoty.

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 12 młodych marchewek
  • 8 małych buraczków
  • 4 cebulki
  • 2 główki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Warzywa dokładnie myjemy i odcinamy natki. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy warzywa. Na małym ogniu podsmażamy warzywa aż zmiękną. Solimy, pieprzymy, podajemy ciepłe. PYCHA!

mar

mix2

 

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *