OWSIANE LODY Z LIKIEREM PORZECZKOWYM

D71A9720

D71A9720a

Deser to ostatnie konkursowe danie. I ostatnia szansa na wygran─ů ­čśë Tym razem mia┼éam ci─Ö┼╝ki orzech do zgryzienia.┬áNie do┼Ť─ç, ┼╝e pozostali uczestnicy robi─ů wspania┼ée desery, to wiedzia┼éam, ┼╝e musi by─ç to nie lada cymes, kt├│ry wy┼Ťle mnie do Mediolanu :-) My┼Ťlicie, ┼╝e si─Ö uda? Po┼éow─Ö deseru zjad┼éam jeszcze na ciep┼éo drug─ů cz─Ö┼Ť─ç nast─Öpnego dnia po zmro┼╝eniu. To idealna opcja w stylu deser na ┼Ťniadanie, lub ┼Ťniadanie na podwieczorek :-) Zdrowe i smaczne i z polskich produkt├│w! A na profilu na Facebooku konkurs gdzie mo┼╝ecie wygra─ç jedn─ů z ksi─ů┼╝ek Apetyt na Polsk─Ö! Zapraszam!!!

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki p┼éatk├│w owianych
  • 3 ┼éy┼╝ki miodu spadziowego
  • laska wanilii
  • 2 ┼╝├│┼étka
  • 1,5 szklanki┬ámleka migda┼éowego
  • 50 ml likieru porzeczkowego

P┼éatki owsiane pra┼╝ymy na suchej patelni, a┼╝ delikatnie si─Ö zarumieni─ů. Lask─Ö ┬áwanilii przekrawamy wzd┼éu┼╝ i wygarniamy t─Öp─ů stron─ů no┼╝a ziarenka. Do p┼éatk├│w dodajemy mleko, ┬ázagotowujemy, zmniejszamy ogie┼ä dodajemy wanili─Ö ziarna i lask─Ö i gotujemy ok 15 – 20 min. Wyci─ůgamy lask─Ö wanilii, dodajemy likier porzeczkowy i blenderujemy na g┼éadk─ů mas─Ö. Studzimy. ┼╗├│┼étka ucieramy z miodem na puszysty jasn─ů mas─Ö. Kogel mogel dodajemy do wystudzonej waniliowo – owsianej bazy i dok┼éadnie mieszamy. Pod ┼╝adnym pozorem nie pr├│bujemy!!! Mas─Ö przek┼éadamy do foremek i mrozimy min 3 godziny.

D71A9713

Dodaj komentarz

Tw├│j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt├│rych wype┼énienie jest wymagane, s─ů oznaczone symbolem *