ORIENTALNY ROSÓŁ Z JAGLANKĄ SZPINAKIEM I KOLENDRĄ

azjatyckie wariacje

Rosołek tym razem z orientalnym sznytem i dużą ilością ziół przyszedł na ratunek w niedzielne popołudnie 😉 Po całym tygodniu wyczerpującej pracy potrzebowałam domowego obiadu. W zamrażarce miałam rosołek na wiejskiej kurze od Mamy i w ciągu kilku chwil miałam pyszny obiad. Przede mną kolejny bardzo pracowity tydzień akcja weekendowa regeneracja dobiega niestety powoli końca. Wkrótce powrócę z nowymi inspiracjami i wystrzałowymi przepisami, a tymczasem zaplanujcie na obiad rosół z jaglanką – jest pysznie!

PRZEPIS NA ORIENTALNY ROSÓŁ

SKŁADNIKI:

  • garść szpinaku
  • garść świeżej kolendry
  • żółta papryczka chili
  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

BULION:

  • 1 l bulionu drobiowego
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • 1 łodyga mrożonej trawy cytrynowej
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • PRZYGOTOWANIE:

Rosół doprawiamy zgniecioną i przesiekaną trawą cytrynową, imbirem i sokiem z cytryny, zagotowujemy i dodajemy sos sojowy.

Na talerze nakładamy kaszę, świeże liście szpinaku, kolendrę i drobno posiekane chili. Zalewamy przez sitko wrzącym bulionem. Pycha!

Pozostałe rosołowe wariacje zebrałam dla Was TUTAJ.

_71A9810

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *