Chef’s Table – Water&Wine

Lody szczawiowe

Koncept Water&Wine to od lat wzór do naśladowania na polskiej scenie gastronomicznej. Od około czterech lat mam ten niesamowity przywilej uczestniczenia w degustacjach, testach nowych pomysłów i współpracy z zespołem Water&Wine. Tym razem wraz z grupą super dziewczyn: Maia, Madzia, Kasia,Agata i Sylwia zostałyśmy zaproszone na pra, pra premierę Chef’s Table. Na terenie zakładów Cisowianka powstała kuchnia niezwykła. Położona w pół drogi pomiędzy kuchnią restauracyjną a polami i uroczym stawem.  Piękne minimalistyczne wnętrze dopracowane w każym detalu i oszałamiający widok zza stołu na ogród oszałamia. To kameralne wnętrze możecie wynająć całą grupą – co serdecznie polecam, lub wykupić indywidualną kolację. Szefowie konceptu W&W zabiorą Was do ogrodu gdzie ekologiczna, organiczna uprawa zachęca do skubania listków z grządki, a jak będziecie grzeczni to, zaprowadzą Was do skrytych ziemianek gdzie sezonują miody, nalewki i inne przetwory. Czy warto ?? Nie wahajcie się i rezerwujcie ostatnie miejsca, bo z tego co wiem, sezon 2018 powoli się zapełnia.

Eko zbiory
Eko zbiory
Pasieka Water&Wine
Pasieka Water&Wine

Po hulankach w polu, zostałyśmy zabrane na kuchnię gdzie wspólnie przygotowaliśmy pyszne wegańskie dania.

Sałacianka i białe szparagi
Sałacianka i białe szparagi
Kwiaty czarnego bzu w wersji wytrawnej
Kwiaty czarnego bzu w wersji wytrawnej
Wędzenie młodej włoszczyzny
Wędzenie młodej włoszczyzny
Młode strączki w ziołach
Młode strączki w ziołach
Lody szczawiowe z mrówkami!
Lody szczawiowe z mrówkami!

Nie obyło się bez genialnego chleba!

Chleb na zakwasie
Chleb na zakwasie

Degustacji cydrów i nalewek:

Piwniczki Water&Wine
Piwniczki Water&Wine
Marek Flisiński i nalewka na kurkach
Marek Flisiński i nalewka na kurkach

Prezentów, lub szabru:

Miody z pasieki Water&Wine
Miody z pasieki Water&Wine
Sambale Water&Wine
Sambale Water&Wine

A na koniec łzy wzruszenia, z okazji imienin wraz z Madzią dostałyśmy przepyszny tort ???

Czeolada w czekoladzie z młodymi pistacjami
Czeolada w czekoladzie z młodymi pistacjami

Jak ich nie kochać?!

Szef Marek Flisiński na zbiorach czarnego bzu
Szef Marek Flisiński na zbiorach czarnego bzu
Szef Kamil Raczyński w ogrodzie
Szef Kamil Raczyński w ogrodzie
Water&Wine
Water&Wine

4 komentarze

  • Wspaniałe miejsce i genialny pomysł, składniki na dania z takich upraw muszą smakować o wiele lepiej! Kwiaty czarnego bzu w wersji wytrawnej prezentują się genialnie, bardzo jestem ciekawa ich smaku, zresztą potrawy na zdjęciach wyglądają tak zachęcająco, że wszystko z wielką chęcią bym spróbowała 🙂

    • Miejsce cudowne, dodam, że cała nasza uczta była wegańska. Każde danie inne, pyszne i piękne, polecam wycieczkę do Water&Wine bo to jedyne takie miejsce w kraju:-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *