IDEALNE BROWNIE

IMG_9313aPyszny rozpustny deser – mocno czekoladowe, wilgotne w środku brownie. Z dodatkiem sezonowych owoców lub bez zachwyca smakiem i konsystencją. Możemy je upiec w jednej formie lub rozlać do małych kokilek i podawać jak sufleciki.

 

SKŁADNIKI:

  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • pół kostki masła
  • szczypta soli
  • 300 g. cukru
  • 130 g. mąki
  • sezonowe owoce – opcjonalnie

Jajka  z cukrem ubijamy na puszystą masę. W rondelku zagotowujemy wodę, stawiamy na niej miseczkę i rozpuszczamy  czekoladę z masłem. Do masy czekoladowej wlewamy masę jajeczną, dodajemy mąkę, sól i miksujemy na jednolitą masę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30 minut i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. PYCHA!

IMG_9317a

IMG_9295a

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *