KREMOWA POLENTA, JAJKO W KOSZULCE, POMIDORKI W HARRISIE – PROSTY LUNCH

kremowa polenta z jajem

D71A9992a

Wracając do domu zawsze tęsknię za prostym, własnoręcznie przygotowanym jedzeniem. W piątek po powrocie miałam niewiele czasu, ale z lodówkowych resztek w oka mgnieniu zrobiłam pyszny lunch, tak pyszny, prosty i szybki, że postanowiłam wrzucić go na bloga. Smacznego 😉

PRZEPIS NA KREMOWĄ POLENTĘ

SKŁADNIKI 2 PORCJE:

  • łyżka masła
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka harrisy
  • rukola, świeże zioła
  • 2 jajka
  • 150 g parmezanu
  • oliwa
  •  150 g polenty

PRZYGOTOWANIE:

Polentę gotujemy godnie z instrukcją z opakowania, pod koniec gotowania dodajemy masło i 2/3 parmezanu. Na odrobinie oliwy podsmażamy pocięte na ćwiartki pomidorki z harrisą. Jajko gotujemy w koszulce ok. 1,5 min. Na talerz wykładamy polentę, pomidorki, jajko w koszulce, rukolę i pozostały parmezan. Całość skrapiamy oliwą. Pycha!

D71A9994

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *