SUPER PIKANTNE SKRZYDEŁKA W TAJSKIEJ MARYNACIE

3Chrupiące, soczyste skrzydełka z nutą tajskich aromatów. Warto zamarynować je dzień wcześniej, aby mięso przeszło wszystkimi smakami marynaty. Skrzydełka możemy upiec w piekarniku, lub na grillu. Pyszna kurka!

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

  • 12 skrzydełek
  • główka czosnku
  • ok. 15 ziaren kolendry
  • ok. 4 cm kawałek imbiru
  • 2 lub więcej suszone papryczki chilli
  • 50 ml sosu rybnego
  • 100 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • pół pęczka posiekanej natki kolendry

Skrzydełka umyć i osuszyć. Wszystkie składniki, prócz świeżej kolendry miksujemy w  blenderze. Skrzydełka polewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na noc. Mięso pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut, co jakiś czas obracając skrzydełka. Podajemy posypane posiekaną nacią kolendry.

2

4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *