SEROWA ROZPUSTA Z ROZMARYNEM, CZOSNKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

IMG_2961a

IMG_2998aWrzesień przywitał nas chłodem i deszczem, na rozgrzewkę proponuję pyszne zapiekane z ziołami i szynką sery. Nie sposób się im oprzeć:-)

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI NA 2 SYCĄCE PORCJE:

  • 2 szt. sera camembert, lub brie – ja wybrałam 2 różne bardzo intensywnie zapachowe francuskie sery
  • 3 plasterki szynki parmeńskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • grzanki

Łagodniejszy w zapachu ser owinęłam plastrami szynki parmeńskiej, dodałam ząbek czosnku i skropiłam oliwą.

mix2Ser o lekko pomarańczowej skórce i bardzo intensywnym zapachu delikatnie nafaszerowałam młodym czosnkiem i rozmarynem. Całość skropiłam oliwą. Obydwa sery piekłam przez ok. 15 minut w temp. 150 stopni.

mix1Obydwie wersje wyszły pyszne, bardzo intensywne, ale nie za ciężkie smaki. Podane z grzankami z powodzeniem zastąpią kolację.

IMG_2997a

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *