WĘDZONY PSTRĄG/ BRUKSELKA Z BOCZKIEM/ KOPYTKA

IMG_7187a

IMG_7180aKopytka dostałam od mamy, stały się one inspiracją super smacznego obiadu, którego resztę składników znalazłam w lodówce:-) Zblanszowane brukselki podsmażyłam z boczkiem i kopytkami, wędzonego pstrąga przyrumieniłam na maśle z cytryną i całość połączyłam czosnkową oliwą. Pycha!

SKŁADNIKI NA 2 OSOBY:

  • 200 g pstrąga wędzonego
  • 200 g brukselki
  • kopytka 2 porcje
  • 100 g boczku parzonego w plastrach
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa czosnkowa

Brukselkę blanszujemy w osolonej wodzie ok. minutę. Boczek tniemy w drobną kostkę i podsmażamy na chrupko, dodajemy brukselkę, natkę pietruszki i smażymy ok. 3-4 minuty. Na maśle podsmażamy kopytka. Na łyżce masła podsmażamy pstrąga  z pokrojoną w ćwiartki cytryną. Na talerz wykładamy kopytka, brukselkę i pstrąga z cytryną, skrapiamy oliwą czosnkową i podajemy z dodatkową świeżą cytryną do skropienia. Pycha!

mix

IMG_7187a

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *