PASTA JAJECZNA Z KOREAŃSKIM AKCENTEM

PASTA JAJECZNA
PASTA JAJECZNA

Po powrocie z pracy do domu – czytaj kilku godzinach gotowania – nie mam ostatnio weny do stania w kuchni. Z pomocą przychodzi mi Tefal Cuisine Companion. Sama czasem się dziwię, że w dosłownie kilkanaście sekund mam pyszne jedzenie.  Z wiekiem polubiłam różne pasty, dipy, musy, kremy. Pasta gochujang, która gości w naszej paście jest tak pyszna, że raz jej użyjecie i wpadniecie po uszy! Będzie Waszym ukochanym dodatkiem do jaj, gulaszów i sosów. A jesień to idealny czas na eksperymenty z rozgrzewającą kuchnią azjatycką.

PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z KOREAŃSKIM AKCENTEM

SKŁADNIKI:

  • 6 jaj na twardo
  • 1 awokado
  • 200 ml majonezu
  • 1 łyżka pasty gochujang
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • natka pietruszki
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE :

Tefal Cuisine Companion: Wszystkie składniki pasty wkładamy do misy urządzenia, nastawiamy prędkość 7 czas 30 sekund. Po tym czasie łopatką zbieramy ze ścianek misy farsz i nastawiamy ponownie czas 30 sekund. Gotowe!

Metoda tradycyjna: Drobno siekamy jaja, szczypiorek, rozgniatamy awokado, rozdrabniamy czosnek, mieszamy z majonezem, pastą gochujang doprawiamy solą i pieprzem podajemy z natką pietruszki.

pasta jejeczna
pasta jejeczna
pasta jejeczna
pasta jejeczna

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *