SUROWA OWSIANKA Z MUSEM Z CZARNYCH PORZECZEK I PRAŻONYM KOKOSEM

D71A7623

D71A7630_owsianka z porzeczkamiUwielbiam letnie śniadania i zapach czarnej porzeczki. Kolejne rewelacyjne śniadanie sprawiło, że dzień zaczęłam z uśmiechem na ustach. Bardzo polecam!

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:

  • 1/2 szklanki surowych płatków górskich
  • 1/4 szklanki musu z czarnych porzeczek
  • 2 łyżki płatków kokosa
  • łyżeczka zarodków pszennych

MUS Z PORZECZKI ok. 1 L.

  • 1 kg czarnych porzeczek
  • 1/4 szklanki cukru

MUS: w garnku o grubym dnie rozpuszczamy cukier i gotujemy aż cukier zbrązowieje, umyte porzeczki dokładamy do cukru i gotujemy 20 minut, aż owoce puszczą sok i zaczną się rozpadać. Studzimy i przecieramy przez metalowe sitko. Mus możemy wykorzystać do śniadań, napojów, ciast, jest pyszny:-)

Owsiankę blendujemy z musem z porzeczek. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni, aż zaczną delikatnie brązowieć – uważajmy to bardzo szybki proces:-) Owsiankę podajemy z płatkami kokosa i zarodkami pszenicy – śniadanie mistrzów :-)

D71A7618_owisanka z kokosem

 

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *