RESTAURANT WEEK – EMOCJE NA TALERZACH

Restaurant Week

Już 21 kwietnia rusza kolejna edycja Restaurant Week pod hasłem – Emocje na talerzach. A emocji tym razem, mam nadzieję nie zabraknie. RW to świetna okazja dla restauracji do zaprezentowania się od jaknajlepszej strony. Sama organizacja festiwalu pozwala restauratorom wszystko dokładnie zaplanować, aby zapewnić gościom najwyższy komfort biesiadowania. Szefowie mają możliwość rozwinięcia skrzydeł i pokazania w trzydaniowym menu kuchennych emocji 🙂 Wiele propozycji z pewnością nas zaskoczy, wiele zapadnie nam w pamięci, po pierwszej degustacji jedno Wam powiem – nie będzie nudno!

W ramach degustacji ambasadorskich – bo mam tę ogromną frajdę bycia ambasadorem RW – odwiedziłam włoską restaurację Mare e Monti.

Restaurant Week
; Restaurant Week

Restauracja Mare e Monti przygotowała dwie propozycje menu. Pierwsza to lasagne bolognese, t-bone z warzywami, oraz panna cotta w trzech osłonach – infuzowana sambucą, kawą i animareną. Tu na szczególną uwagę zasługuję świetna lasagne bolognese podana z vongolami – przepis Babci właściciela 🙂 Uwagę naszą przyciągnął też t-bone, który niestety okazuje się nie być kotletem wołowym, lecz wieprzowym.

Mare e monti menu 1
Mare e monti menu 1

Druga propozycja menu to coś dla miłośników, słodszych i lżejszych smaków. Na przystawkę ponownie mamy lasagne, lecz z farszem szpinakowym, ricottą i sosem lawendowym, danie główne to troć w iście sycylijskiej asyście pomarańczy i fenkułu, a deser dla obydwu wersji menu pozostaje ten sam.

Mare e monti
Mare e monti

RW to nie tylko świetna okazja, aby w cenie 39 zł skosztować menu najlepszych w Polsce restauracji, ale to także imprezy towarzyszące. Ja zapisałam się już na degustację win w DWA PRZEZ CZTERY, którą poprowadzi Maciej Nowicki – redaktor portalu Winicjatywa.

Deser Mare e Monti
Deser Mare e Monti

Dla nas jako konsumentów to radosne święto jedzenia. Przez 10 dni możemy delektować się nowymi smakami i cieszyć się różnorodnością propozycji. Ja już zarezerwowałam kilka miejsc, które zachwycają fantazją. Życzę Wam pysznych doświadczeń i do zobaczenia przy stole!

unnamed

2 komentarze

Skomentuj Magda Klimczak Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *