Pogoda listopadowa, ale pomidory wrześniowe 🙂 Moje bio, eko, organiczne zbiory wypijam i zjadam z zapałem. Krwawa Mary to mój ulubiony samolotowy drink, znam wielu takich samolotowych krwiopijców jak ja 😉 W domu nie pijają soku pomidorowego a na wysokościach nagle uzupełniają braki potasu, taki mamy klimat 😉 Wrześniowe pomidory nadal są najlepsze i nadal nie mogę się nimi nasycić, dlatego idę w koktajle, bezalkoholowe…. do 13 😉
PRZEPIS NA BEZALKOHOLOWĄ KRWAWA MARY
SKŁADNIKI 4 PORCJE
- 0,8 l domowego soku pomidorowego, lub 1 kg świeżych pomidorów
- 1/2 łyżeczki tabasco
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 2 łyżki soku z cytryny
- czarny, świeżo mielony pieprz
- sól
DO PODANIA:
- seler naciowy
- 4 plasterki cytryny
- lód
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory obieramy ze skóry i blendujemy dokładnie na gładki sok. Wszystkie składniki koktajlu mieszamy . Doprawiony sok przelewamy do szklanki z lodem, podajemy z ekstra plasterkami cytryny, młodymi gałązkami selera naciowego, solą i pieprzem.