Uwielbiam letnie śniadania i zapach czarnej porzeczki. Kolejne rewelacyjne śniadanie sprawiło, że dzień zaczęłam z uśmiechem na ustach. Bardzo polecam!
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ:
- 1/2 szklanki surowych płatków górskich
- 1/4 szklanki musu z czarnych porzeczek
- 2 łyżki płatków kokosa
- łyżeczka zarodków pszennych
MUS Z PORZECZKI ok. 1 L.
- 1 kg czarnych porzeczek
- 1/4 szklanki cukru
MUS: w garnku o grubym dnie rozpuszczamy cukier i gotujemy aż cukier zbrązowieje, umyte porzeczki dokładamy do cukru i gotujemy 20 minut, aż owoce puszczą sok i zaczną się rozpadać. Studzimy i przecieramy przez metalowe sitko. Mus możemy wykorzystać do śniadań, napojów, ciast, jest pyszny:-)
Owsiankę blendujemy z musem z porzeczek. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni, aż zaczną delikatnie brązowieć – uważajmy to bardzo szybki proces:-) Owsiankę podajemy z płatkami kokosa i zarodkami pszenicy – śniadanie mistrzów 🙂
Ten post dostępny jest także w języku: angielski
O proszę, nie pomyślałam, że można płatki owsiane jeść bez gotowania 😀 Na pewno przetestuję ten patent 🙂
Ja też dopiero w tym roku przetestowałam ten patent, są dużo zdrowsze, a zmiksowane z owocami są pyszne!