PIECZONY COMBER JAGNIĘCY Z GREMOLATĄ I SZPARAGAMI
byJagnięcina pomimo wyśmienitego smaku cieszy się nie wiedzieć czemu złą sławą w naszym kraju. Ciężko mi to zrozumieć, bo to wyśmienite mięso, jest bardzo…
Jagnięcina pomimo wyśmienitego smaku cieszy się nie wiedzieć czemu złą sławą w naszym kraju. Ciężko mi to zrozumieć, bo to wyśmienite mięso, jest bardzo…
W ten piękny, słoneczny w końcu poniedziałek polecam bardzo prostą, pyszną wiosenną zupę krem. Bazą może być dowolny bulion, ja robiąc przy okazji porządki…
Czekoladowy raj! Jeśli jesteście fanami czekolady, to na przekór pogodzie zróbcie te lody, zaświeci Wam słońce:-) Po raz pierwszy nie mieszałam lodów w trakcie…
Całe szczęście, że tegoroczną zimną wiosnę możemy zrekompensować sobie ciepłymi, pysznymi, tradycyjnymi zupami. Wyprawy na rynek wiosną to dla mnie prawdziwa katorga, chciałabym kupić…
Sezon szparagowy w pełni a nasze restauracje usilnie niestety go ignorują. Chwała miejscom gdzie gotuje się sezonowo i wykorzystuje ten wspaniały wiosenny czas. Niestety…
Późne śniadanie, brunch, lunch, obiad, kolacja – kiedykolwiek możecie poświęcić chwilkę na przygotowanie TEGO croissanta zróbcie to, na prawdę warto. Połączenie smaków idealne, nic…
Chłodnik z tego przepisu wychodzi perfekcyjny, bardzo kremowy, wyrazisty w smaku, przepełniony aromatami lata. Polecam tego lata eksperymentować z chłodnikami, to pożywne i bardzo…
Ramen, ramenowi nie równy, ale ten z dodatkiem miso, to najlepszy jaki do tej pory jadłam. Długi weekend nas nie rozpieszczał, wymarznięci po majówce…
Ostatnie w tym sezonie kaszotto trafiło a nasz stół, porzucamy zimowe kasze na rzecz wiosennych produktów. Danie pomimo wszystko wyszło pyszne, jędrna kasza, maślany…
Pyszna alternatywa dla wiosennych sałatek, błyskawiczne w wykonaniu rolki z papieru ryżowego pełne surowych warzyw z dodatkiem krewetek, lub ryby. W wersji wegetariańskiej zamiast…