MAKARON AGLIO E OLIO E PEPERONCINO

10Kiedy zrobimy domową pastę taką jak tu, nie potrzebujemy skomplikowanych czy ciężkich sosów, stawiamy na prostotę, aby smakować świeżo przygotowany makaron. Uwierzcie warto!

 

 

 

 

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 2 gniazdka domowego makaronu, lub naszego ulubionego suszonego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 suszone peperoncini, lub 1 świeża
  • oliwa z oliwek
  • parmezan

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odlej 1 łyżkę wody i odcedź kluski. Na rozgrzaną patelnię wlej ok. 5 łyżek oliwy, dodaj pokrojony w plastry czosnek i skruszoną papryczkę peperoncino, smaż ok. minuty. Dodaj makaron i łyżkę wody spod gotowania. Podawaj gorące posypane szczodrze parmezanem i przybrane pietruszką.

tryptyk aglio

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *