Kiedy zrobimy domową pastę taką jak tu, nie potrzebujemy skomplikowanych czy ciężkich sosów, stawiamy na prostotę, aby smakować świeżo przygotowany makaron. Uwierzcie warto!
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 2 gniazdka domowego makaronu, lub naszego ulubionego suszonego
 - 4 ząbki czosnku
 - 2 suszone peperoncini, lub 1 świeża
 - oliwa z oliwek
 - parmezan
 
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odlej 1 łyżkę wody i odcedź kluski. Na rozgrzaną patelnię wlej ok. 5 łyżek oliwy, dodaj pokrojony w plastry czosnek i skruszoną papryczkę peperoncino, smaż ok. minuty. Dodaj makaron i łyżkę wody spod gotowania. Podawaj gorące posypane szczodrze parmezanem i przybrane pietruszką.
        
            		
                          
                          
                          
                        
                        
                        
                
Dlaczego jeszcze tego nie próbowałem?