WYJĄTKOWY CHŁODNIK KEFIR/ANCHOIS/JEŻYNA

IMG_2469aUfff jak gorąco!!! Uwielbiam upalne lato, ale muszę przyznać, że nawet mnie nie bardzo chce się ani jeść, ani gotować. Dzisiejszy błyskawiczny lunch to wszystko co lubię. Mocne smaki: solone rybki, czosnek, natki i dojrzałe owoce. Pomysł na chłodnik może kontrowersyjny, ale zapewniam, że wart podjęcia ryzyka. Jest pyszny no i… wspaniale chłodzi!

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1 litr kefiru
  • 1 puszka anchois najlepszego jakie dostaniecie
  • garść jeżyn
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz

W blenderze miksujemy wszystkie składniki oprócz jeżyn. Doprawiamy do smaku pieprzem i wstawiamy na godzinę do lodówki. Chłodnik podajemy z jeżynami i kostką lodu.

mix3

mix2

2 komentarze

Skomentuj Tyna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *