PYSZNA SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

IMG_3801

IMG_3765Kapusta głowa pusta:-) Czerwona, chrupiąca, z kwaskowym dressingiem i dużą ilością pietruszki. Na zdrowie!

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1/2 główka czerwonej kapusty
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

DRESSING:

  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczki pasty sambal oelek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • skórka z otartej 1/2 cytryny
  • 1 ząbek czosnku starty na tarce

Kapustę drobno tniemy, solimy i odstawiamy na 30 minut. Łączymy wszystkie składniki dressingu. Posiekaną kapustę mieszamy z posiekaną natką pietruszki i polewamy dressingiem. Dokładnie mieszamy i zjadamy:-)

IMG_3769

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *