Kasza jaglana to u mnie przebój tego lata, wytrawna, słodka w każdej wersji błyskawicznie znika i nie możemy się nadziwić, że tak długo czekaliśmy z jej odkryciem.
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 1 awokado
- 2 łyżki płatków migdałów
- jagody
- 1/3 szklanki jaglanki
- zarodki pszenicy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Jaglankę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną kaszę mieszamy z jogurtem i zarodkami pszenicy. Podajemy z pokrojonym w kostkę awokado, jagodami i płatkami migdałów. Na zdrowie!
Ten post dostępny jest także w języku: angielski
Dla mnie to również hit i tegoroczne odkrycie! U mnie w wersji na słodko z mlekiem kokosowym, prażonym jabłkiem z cynamonem i cukrem trzcinowym…jadłam przez miesiąc codziennie:))
Mleko kokosowe, jabłka, cukier trzcinowy…. brzmi bosko, na pewno wypróbuję :-)!!!!