ŚNIADANIOWA KASZA JAGLANA Z JAGODAMI I AWOKADO

D71A6615Kasza jaglana to  u mnie przebój tego lata, wytrawna, słodka w każdej wersji błyskawicznie znika i nie możemy się nadziwić, że tak długo czekaliśmy z jej odkryciem.

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 1 awokado
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • jagody
  • 1/3 szklanki jaglanki
  • zarodki pszenicy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Jaglankę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną kaszę mieszamy z jogurtem i zarodkami pszenicy. Podajemy z pokrojonym w kostkę awokado, jagodami i płatkami migdałów. Na zdrowie!

D71A6618

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

2 komentarze

  • Dla mnie to również hit i tegoroczne odkrycie! U mnie w wersji na słodko z mlekiem kokosowym, prażonym jabłkiem z cynamonem i cukrem trzcinowym…jadłam przez miesiąc codziennie:))

Skomentuj Kasia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *