Zdrowe, pożywne śniadania w stylu “raw food” czyli surowego, nie przetworzonego jedzenia to ostatnio moja fascynacja. W ramach eksperymentów powstała kolejna owsianka na bazie roślinnego mleka z pysznymi czerwonymi porzeczkami i dodatkiem ultra zdrowych pszennych zarodków. Takie śniadanie to bomba energetyczna na cały dzień!
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 250 ml mleka kokosowego
- 1/3 szklanki surowych płatków owsianych
- łyżka zarodków pszenicy
- 1 szklanka czerwonych porzeczek
- łyżka miodu
Płatki owsiane blendujemy z mlekiem kokosowym na jednolitą masę i odstawiamy na kilka minut. Odkładamy kilka gałązek porzeczek do dekoracji, pozostałe blendujemy z miodem. Do owsianki dodajemy mus porzeczkowy zarodki pszenicy i dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego!
Ten post dostępny jest także w języku: angielski