MIGDAŁOWO WANILIOWA OWSIANKA Z POMARAŃCZAMI W MIODZIE

owsianka z pomarańćzami

D71A7877Owsianka na  śniadanie nie jedno ma imię. W zeszłym roku pokochałam owsiankę z mascarpone i świeżymi owocami, w tym lubię ją najbardziej na mleku migdałowym z dodatkiem wanilii, miodu, orzechów, otrębów, wszystkiego co chrupie. W pomarańczowym sezonie dodaję smażone w miodzie cząstki sycylijskich pomarańczy i czuję się jak małe dziecko 😉

PRZEPIS NA OWSIANKĘ

SKŁADNIKI:

  • szklanka mleka migdałowego
  • laska wanilii
  • 1 pomarańcza
  • łyżka miodu
  • zarodki pszenicy
  • otręby
  • 100 g płatków owsianych

PRZYGOTOWANIE:

Płatki owsiane gotujemy w mleku. Przekrawamy laskę wanilii, tępą stroną noża wymiatamy z niej ziarenka wanilii i dodajemy do gotującej się owsianki wraz z laską. Gotujemy  około kwadrans. Wyławiamy laskę wanilii i blendujemy ciepłą owsiankę na mus. Pomarańczę obieramy i tniemy w  fileciki. Pomarańczę podsmażamy na miodzie ok 3-4 min. Owsiankę podajemy z otrębami i podsmażonymi filecikami. Pycha!

D71A7893

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *