GRILLOWANA KANAPKA Z MARYNOWANYM BIAŁYM SEREM I SZPARAGAMI

grilowana kanapka z zielonymi szparagami

Kiedy następnym razem będziecie grillować szparagi dołóżcie bagietkę, przygotujcie ziołowy twarożek i w kilka minut będziecie mieli genialną ciepłą kanapkę. To danie powstało podczas popołudniowego ataku wilczego głodu i uwierzcie mi robi się je błyskawicznie, ale jeśli zostawicie część ziołowego serka na noc w lodówce, następnego dnia będziecie mieli delicje w czystej postaci 😉 A jak Wy jecie szparagi?

PRZEPIS NA GRILLOWANĄ KANAPKĘ ZE SZPARAGAMI

SKŁADNIKI 2 KANAPKI:

  • zielone szparagi
  • 1/2 bagietki
  • masło czosnkowe
  • biały tłusty ser
  • oliwa
  • zioła: koperek, mięta, rozmaryn, bazylia
  • sól
  • pieprz
  • limonka

PRZYGOTOWANIE:

Biały ser zalewamy hojnie oliwą, dodajemy posiekane zioła, doprawiamy solą i pieprzem.

Bagietki przekrawamy na pół i smarujemy masłem czosnkowym, na patelni grillowej rozgrzewamy masło i układamy szparagi i bagietkę, smażymy ok. 5-6 minut. Na gorące pieczywo wykładamy biały ser z ziołami i szparagi, skrapiamy limonką i układamy szparagi. Pycha!

_71A8091

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *