Kiedy następnym razem będziecie grillować szparagi dołóżcie bagietkę, przygotujcie ziołowy twarożek i w kilka minut będziecie mieli genialną ciepłą kanapkę. To danie powstało podczas popołudniowego ataku wilczego głodu i uwierzcie mi robi się je błyskawicznie, ale jeśli zostawicie część ziołowego serka na noc w lodówce, następnego dnia będziecie mieli delicje w czystej postaci 😉 A jak Wy jecie szparagi?
PRZEPIS NA GRILLOWANĄ KANAPKĘ ZE SZPARAGAMI
SKŁADNIKI 2 KANAPKI:
- zielone szparagi
 - 1/2 bagietki
 - masło czosnkowe
 - biały tłusty ser
 - oliwa
 - zioła: koperek, mięta, rozmaryn, bazylia
 - sól
 - pieprz
 - limonka
 
PRZYGOTOWANIE:
Biały ser zalewamy hojnie oliwą, dodajemy posiekane zioła, doprawiamy solą i pieprzem.
Bagietki przekrawamy na pół i smarujemy masłem czosnkowym, na patelni grillowej rozgrzewamy masło i układamy szparagi i bagietkę, smażymy ok. 5-6 minut. Na gorące pieczywo wykładamy biały ser z ziołami i szparagi, skrapiamy limonką i układamy szparagi. Pycha!

        
            		
                          
                          
                          
                        
                        
                        
                
Oj mocne “tak!” 🙂
😉
Mówisz, że przy wilczym głodzie taka kanapka powstała?;-) A ja zrobiłam się głodna jak na nią patrzę…
Póki sezon trwa, koniecznie ją wypróbuj, zaspokoi największy głód 😉
Pyszne kanapki. Ja lubię z szparagi pieczone z awokado i twarożkiem
Oooo brzmi pysznie, na pewno spróbuję 🙂