Słońce czyni cuda 🙂 Pomimo wszystkich przeszkód i podtknięć, kiedy tylko trochę promieni słonecznych osmaga nam twarze zmienia się perspektywa. Z perspektywy dnia dzisiejszego odejście poprzedniej ekipy remontowej było zbawienne, minął tylko i aż tydzień. Nowi ludzie pracują, słońce świeci, jest szczęście. Dlatego dzisiaj w przepisie dla doshy vatta ląduje pyszne mango. Żółte jak słońce, soczyste i pyszne. To nasz drugi przepis z kuchni ayurwedyjskiej i tak jak poprzedni super prosty i super pyszny. Czy zrobiliście już test na swoją doshę?
PRZEPIS NA SAŁATKĘ DLA DOSZY PITTA
SKŁADNIKI 2 PORCJE:
- świeży baby szpinak
- mango
- świeża kolendra
- świeża pietruszka
- świeża mięta
- miód
- olej z orzecha włoskiego
- sok z 1/2 cytryny
Sok z cytryny łączymy z miodem i olejem. Liście jarmużu odzielamy od gałązek i rwiemy na małe kawałki. Mango tniemy w słupki. W dużej misce mieszamy zioła z jarmużem, szpinakiem i przygotowanym dressingiem. Wykłądamy na talerze i ozdabiamy mango. Smacznego!