AJURWEDYJSKA SAŁATKA DLA PITTY ZE SZPINAKIEM, JARMUŻEM I MANGO

Sałatka ze szpinaku z mango

Słońce czyni cuda 🙂 Pomimo wszystkich przeszkód i podtknięć, kiedy tylko trochę promieni słonecznych osmaga nam twarze zmienia się perspektywa. Z perspektywy dnia dzisiejszego odejście poprzedniej ekipy remontowej było zbawienne, minął tylko i aż tydzień. Nowi ludzie pracują, słońce świeci, jest szczęście. Dlatego dzisiaj w przepisie dla doshy vatta ląduje pyszne mango. Żółte jak słońce, soczyste i pyszne. To nasz drugi przepis z kuchni ayurwedyjskiej i tak jak poprzedni super prosty i super pyszny. Czy zrobiliście już test na swoją doshę?

PRZEPIS NA SAŁATKĘ DLA DOSZY PITTA

SKŁADNIKI 2 PORCJE:

  • świeży baby szpinak
  • mango
  • świeża kolendra
  • świeża pietruszka
  • świeża mięta
  • miód
  • olej z orzecha włoskiego
  • sok z 1/2 cytryny

Sok z cytryny łączymy z miodem i olejem. Liście jarmużu odzielamy od gałązek i rwiemy na małe kawałki. Mango tniemy w słupki. W dużej misce mieszamy zioła z jarmużem, szpinakiem i przygotowanym dressingiem. Wykłądamy na talerze i ozdabiamy mango. Smacznego!

Sałatka dla pitty

Świeża sałatka dla pitty
Świeża sałatka dla pitty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *