WIOSENNY PĘCZAK Z WARZYWAMI I DRESSINGIEM MIĘTOWO – KAPAROWYM

IMG_8721aSuper sałatka kipiąca witaminami. Idealny lekki posiłek na upalną wiosnę:-)

 

 

 

 

SKŁADNIKI NA SOS:

  • pół pęczka mięty
  • łyżka posiekanych kaparów
  • łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 200 ml oliwy z oliwek

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • pół papryki pociętej w kostkę
  • 1 pomidor pocięty w kostkę
  • 4 rzodkiewki pocięte na ćwiartki
  • szczypiorek posiekany
  • szklanka ugotowanej kaszy pęczak

Posiekane warzywa wymieszać w misce z ugotowaną kaszą. Miętę, kapary, skórkę z cytryny i oliwę zmiksować blenderem. Przygotowaną sałatkę podawać z sosem ziołowym.

 

mix

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *