Po powrocie z pracy do domu – czytaj kilku godzinach gotowania – nie mam ostatnio weny do stania w kuchni. Z pomocą przychodzi mi Tefal Cuisine Companion. Sama czasem się dziwię, że w dosłownie kilkanaście sekund mam pyszne jedzenie. Z wiekiem polubiłam różne pasty, dipy, musy, kremy. Pasta gochujang, która gości w naszej paście jest tak pyszna, że raz jej użyjecie i wpadniecie po uszy! Będzie Waszym ukochanym dodatkiem do jaj, gulaszów i sosów. A jesień to idealny czas na eksperymenty z rozgrzewającą kuchnią azjatycką.
PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z KOREAŃSKIM AKCENTEM
SKŁADNIKI:
- 6 jaj na twardo
- 1 awokado
- 200 ml majonezu
- 1 łyżka pasty gochujang
- pół pęczka szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
- natka pietruszki
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE :
Tefal Cuisine Companion: Wszystkie składniki pasty wkładamy do misy urządzenia, nastawiamy prędkość 7 czas 30 sekund. Po tym czasie łopatką zbieramy ze ścianek misy farsz i nastawiamy ponownie czas 30 sekund. Gotowe!
Metoda tradycyjna: Drobno siekamy jaja, szczypiorek, rozgniatamy awokado, rozdrabniamy czosnek, mieszamy z majonezem, pastą gochujang doprawiamy solą i pieprzem podajemy z natką pietruszki.
Mmm, zapowiada się smakowicie 🙂 Jestem wielką fanką past kanapkowych, szczególnie tych na bazie jajek 🙂
Pasta jajeczna to kanapkowy klasyk, też jestem fanką, a od czasu do czasu właśnie kombinuję z dodatkami, tu wpadnie curry, tam gochugaru:-)
Pasta super!!! można czymś zastąpić gochugaru?
no niestety, tu cieżko będzie czymś tę pastę zastąpić 🙁