Kolejna zupa, która skradła moje serce. Gęsta, kremowa, bardzo sycąca o intensywnym aromacie ryb. Idealna dla fanów ryb i owoców morza. Polecam nawet na lato:-)
SKŁADNIKI:
- 1 puszka kukurydzy, lub 2 świeże kolby
 - 6 szt. małych ziemniaków
 - śmietanka kremowa do zup 250 ml.
 - 2 litry wywaru rybnego np. takigo jak tutaj
 - ok. 100 g. świeżej, lub wędzonej ryby
 - koperek
 - dymka
 - 1 mała papryczka chilli
 - pieprz
 
Zimniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Bulion rybny zagotowujemy, dodajemy do niego kawałki ryb i gotujmy na małym ogniu ok. 10 minut, dodajmy kukurydzę – jeśli używamy kukurydzy świeżej, obkrawamy kolby z ziaren i dodajemy ziarna do wywaru – gotujmy kolejne 5 minut. Kiedy kukurydza zmięknie dodajemy ziemniaki, chilli, i śmietankę i podgrzewamy całość przez ok. 5 minut. Zupę miksujemy blenderem. Podajemy doprawioną pieprzem i posypaną koperkiem i dymką.
        
            		