KREMOWY CHŁODNIK Z MŁODYCH KISZONYCH BURACZKÓW Z RZODKIEWKĄ

3

7Rewelacyjny kremowy chłodnik na bazie kiszonych młodych buraczków.  Forma czystego zimnego kremu pozwala delektować się przebijającym się smakiem kiszonki, czosnku, buraczków i dowolnie dobierać dodatki. Idealna będzie chrupiąca rzodkiewka, przepiórcze jajko, lub małosolne ogórki.

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg młodych buraków
  • 3 ząbki czosnku
  • skórka chleba razowego
  • 1 litr maślanki
  • 4 rzodkiewki
  • sól, pieprz
  • 1 litr bulionu

Buraczki obrać, umyć i postępować jak tu. Po 4 dniach możemy użyć zakwasu. Bulion zagotowujemy z zakwasem, studzimy i miksujemy z maślanką. Dzięki użyciu blendera zupa nam się ładnie napowietrzy. Doprawiamy jeśli trzeba pieprzem i solą. Podajemy z ugotowanym jajkiem, posiekaną rzodkiewką, lub ogórkiem.

2

 

5

 

 

6


 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *