Chrupiące, soczyste skrzydełka z nutą tajskich aromatów. Warto zamarynować je dzień wcześniej, aby mięso przeszło wszystkimi smakami marynaty. Skrzydełka możemy upiec w piekarniku, lub na grillu. Pyszna kurka!
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 12 skrzydełek
 - główka czosnku
 - ok. 15 ziaren kolendry
 - ok. 4 cm kawałek imbiru
 - 2 lub więcej suszone papryczki chilli
 - 50 ml sosu rybnego
 - 100 ml sosu sojowego
 - 2 łyżki miodu
 - pół pęczka posiekanej natki kolendry
 
Skrzydełka umyć i osuszyć. Wszystkie składniki, prócz świeżej kolendry miksujemy w blenderze. Skrzydełka polewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na noc. Mięso pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut, co jakiś czas obracając skrzydełka. Podajemy posypane posiekaną nacią kolendry.
        
            		
