KAPARY Z ZIAREN KOLENDRY
by Magda KlimczakTegoroczne lato nie odbiega w szaleństwie od tego przedziwnego roku. Jest na przemian ciepłe – zimne, suche – deszczowe, kapryśne i nieprzewidywalne. W tym…
SAŁATKA Z PIECZONYCH PAPRYK
by Magda KlimczakNa wakacjach, w miłym towarzystwie wszystko smakuje lepiej, ale ta sałatka zrobiła prawdziwą furorę wśród dorosłych i dzieciaków! A wakacyjne dzieciaki były bardzo odważne:…
KARCZMA STARA KUŹNIA
by Magda KlimczakNie wiem jak to ująć delikatnie, ale dzięki specyfice mojej pracy jeżdżę dużo po Polsce i przy okazji zdarza mi się jadać w przypadkowych…
PYSZNY MAKARON Z BOBEM
by Magda KlimczakLato to kulinarnie najwspanialszy czas! W zapomnienie odchodzą ukochane szparagi, a na ich miejsce wskakuje bób, kwiaty cukinii, fasolka szparagowa i wiśnie. W międzyczasie…
SZPARAGI, BÓB, PRAŻONE MIGDAŁY
by Magda KlimczakCzas szparagowy w tym roku jest wyjątkowo długi i pyszny. Nic tylko czerpać z niego garściami. Korzystając z zazębiającego się sezonu na szparagi i bób powstała…
SZPARAGI – NIEKOŃCZĄCA SIĘ HISTORIA
by Magda KlimczakPoddałam się szparagowemu terrorowi. Nie wchodzą mi botwinki i kalafiorki, mam cały czas ochotę na te cholerne patyczaki. W restauracjach ( bo już można!…
WIOSENNA SAŁATKA Z PIECZONYMI BURACZKAMI
by Magda KlimczakTo było moje dzisiejsze drugie śniadanie! Tak pyszne, że chciałam się natychmiast z Wami podzielić przepisem. Po raz pierwszy od początku pandemii miałam czas…
ZUPA POMIDOROWA Z PIEKIELNIE PIKANTNYM OLEJEM CHILLI
by Magda KlimczakNa chłodniejsze dni pandemicznej wiosny polecam zupę zero waste aka pappa al pomodoro. Kawałek suchego chleba, skórki zbierane z kończących się trójkątów parmezanu, resztki…
SMAŻONE SZPARAGI Z JAJEM POSZETOWYM I OLEJEM CHILLI
by Magda KlimczakKto idzie dalej w szparagi? Tym razem propozycja dla pikantnolubnych szparagożerców. Tego oleju używam bardzo często do wykańczania różnych dań, najczęściej ramenów. Kiedy komuś…