DOMOWE RAVIOLI Z WĘDZONYMI ZIEMNIAKAMI W MAŚLANYM SOSIE
byRavioli, pierożki, kluseczki – kochamy! Siedząc na kwarantannie – kochamy je 2 x bardziej. Bo na razie przyszłość jest niewiadoma, a czas zakończenia kwarantanny…
Ravioli, pierożki, kluseczki – kochamy! Siedząc na kwarantannie – kochamy je 2 x bardziej. Bo na razie przyszłość jest niewiadoma, a czas zakończenia kwarantanny…
Pesto – wszyscy znamy i kochamy. Latem na potęgę kręcimy je z bazylii z ogródka, a na przednówku, w czasach kwarantanny… z czego możemy!…
Łódzka kuchnia regionalna nie jest specjalnie wysublimowana. To raczej proste robotnicze dania. Prażoki, śledzie w bułce, knedle ze śliwkami podawane z mięsem i młodą…
Przymusowa kwarantanna na razie jest dla mnie bardzo przyjemna. W zasadzie mam tyle pracy i pomysłów jak spędzić ten czas, że nie mam na…
Wracam po bardzo długiej przerwie, bez nowego przepisu, bez usprawiedliwienia, ale z nadzieją, że cały czas tu zaglądacie 🙂 Miniony rok był tak intensynwny, zaskakujący…
Weekend w Krakowie na Confetti Wine Fest był tak intensywny, że nie planowałam robić żadnego wpisu, czy przewodnika po restauracjach, ale w ciągu kilku…
Z Rzymu przywiozłam tyle jedzenia ile zdołałam unieść 🙂 Min. kilogram różnych serów. A sery… cóż mogę jeść bez ograniczeń. Więc mamy sery. Kolejna…
Majówka zbliża się niubłaganie, z tej okazji postanowiłam w końcu pokazać Wam Siódmy Las – przepięknie położoną w Kazimierskim Parku Krajobrazowym agroturystykę, w której spędziłam…
Czasem po prostu człowiek musi zjeść pastę! Uwilbiam ten makaron i co najważniejsze nigdy nie żałuję sobie parmezanu. Nie kupujcie tartych serów, zainwestujcie w…
Stacji Street Food nie sposób się oprzeć. Bezpretensjonalna, bez zadęcia, z miłością do jedzenia i zwierząt, podbija łódzkie wegańskie i mięsne serca. Muszę przyznać,…