PIECZONY W CAŁOŚCI KALAFIOR Z ORZECHOWO – BEKONOWĄ POSYPKĄ
byTen przepis dedykuję wszystkim mięsożercom, którzy mają długie żeby na warzywa. Jeden taki Typ trafił na poniższego kalafiora i mlaskaniu i oblizywaniu nie było końca….
Ten przepis dedykuję wszystkim mięsożercom, którzy mają długie żeby na warzywa. Jeden taki Typ trafił na poniższego kalafiora i mlaskaniu i oblizywaniu nie było końca….
Jak zima to tylko pho bo! Na rozgrzewkę i na zdrowie, mnóstwo ziół, świeżych aromatów i pyszny długo gotowany bulion! Dostępność kości szpikowych w…
W najnowszym Kukbuku Marianna z Coutellerie przedstawia swój pomysł na śniadanie w formie puddingu jaglanego, który jest absolutnie boski! Zmieniłam dodatki, ale bazę pozostawiłam zasadniczo…
Dziś po raz pierwszy w tym roku skrobałam szyby w aucie. Przyszło nieuniknione poczucie zziębnięcia i przemarznięcia. Nie lubię. Nie poddaję się jednak aurze…
Sezon na zimowe szaleństwa start! To danie dla kilku wygłodniałych śnieżnych panter zrobiłam na specjalne zamówienie, zostanie wywiezione do Austrii i zjedzone po wspaniałym dniu…
Miał to być kolejny przepis na wykorzystanie skrawków z ciasta francuskiego, jednak dla tej tarty zajmę się masową produkcją skrawków 🙂 Trzy rodzaje grzybów…
Ku mojej wielkiej i nieskrywanej radości, zima nie nadchodzi! Niestety przygotowałam się do niej solidnie, jedząc faszerowaną gęsinę, cofintowane kacze nogi, pieczone brzuszki, wędzone brzuszki,…
Zimowe warzywa korzeniowe wkraczają z impetem do naszych kuchni. Widać to na blogach, w gazetach i na straganach. Połączenie skorzonery z kaszą jaglaną i rybą…
Po wycięciu croissantów pozostaje nam spora górka resztek ciasta francuskiego, wiele osób pyta mnie czy można je ponownie zagnieść i wyciąć rogaliki i tu sprawa…
Dziś zapraszam na danie istnie rozpustne i niemoralne. Domowe cudowne maślane croissanty i pyszna, rozpływająca się w ustach długo duszona wieprzowina – połączone w…