WARKOCZ Z WANILIOWYM KREMEM Z KASZTANÓW
byPo wycięciu croissantów pozostaje nam spora górka resztek ciasta francuskiego, wiele osób pyta mnie czy można je ponownie zagnieść i wyciąć rogaliki i tu sprawa…
Po wycięciu croissantów pozostaje nam spora górka resztek ciasta francuskiego, wiele osób pyta mnie czy można je ponownie zagnieść i wyciąć rogaliki i tu sprawa…
Dziś zapraszam na danie istnie rozpustne i niemoralne. Domowe cudowne maślane croissanty i pyszna, rozpływająca się w ustach długo duszona wieprzowina – połączone w…
Plenty More Yotama Ottolenghi to kolejna obowiązkowa pozycja dla wszystkich opętanych przez jedzenie:-) Ta książka jest wspaniała, to skarbnica doskonałych przepisów i inspiracji. Piękne,…
Mam ogromną słabość do karczochów. Szkoda tylko, że nadal tak ciężko jest dostać świeże karczochy, dlatego jak tylko uda mi się je upolować najchętniej…
Połączenie czosnkowo-piwnego sosu z jagnięciną zobaczyłam jakiś czas temu na blogu What Katie Ate i nie mogłam przestać o nim myśleć 😉 Więc hops, hops po…
Będzie pysznie. Będzie egzotycznie. Będzie prosto. Będzie bez soli. Będą sataye! Zamarynowane, podane z pysznym sosem idealnie wpisują się w zdrowe gotowanie promowane przez…
Przy daniach takich jak gnudi kuchnia włoska w mojej głowie paraduje w sukni z masła i wieńcu laurowym. Te kluseczki są genialne, mięciutkie, rozpływające się…
Udało mi się kupić wyjątkowo malutkie, śliczne bakłażany, a że miałam ochotę na danie pikantne, egzotyczne zamarynowałam warzywa w bardzo aromatycznej marynacie i upiekłam…
Bardzo pożywna, rozgrzewająca i zaskakująca w smaku zupa krem. Połączenie anchois, białej fasoli i pomidorów jest genialne. Jesienne, sycące, kojące dusze i serce 🙂…
Kochamy grzyby i kanapki, a TA kanapka to caryca jesiennych kanapek. Pyszni się wspaniałym chlebie na zakwasie z chrupiącą skórką. Boczniakami przygotowanymi z czosnkiem…