Super sałatka kipiąca witaminami. Idealny lekki posiłek na upalną wiosnę:-)
SKŁADNIKI NA SOS:
- pół pęczka mięty
- łyżka posiekanych kaparów
- łyżeczka otartej skórki z cytryny
- 200 ml oliwy z oliwek
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
- pół papryki pociętej w kostkę
- 1 pomidor pocięty w kostkę
- 4 rzodkiewki pocięte na ćwiartki
- szczypiorek posiekany
- szklanka ugotowanej kaszy pęczak
Posiekane warzywa wymieszać w misce z ugotowaną kaszą. Miętę, kapary, skórkę z cytryny i oliwę zmiksować blenderem. Przygotowaną sałatkę podawać z sosem ziołowym.
Bardzo fajny przepis, muszę go koniecznie zapisać !
Polecam, można robić wariacje z sezonowymi warzywami, smakowymi sosami, samo zdrowie:))
Zachwyciłam się Twoją sałatką, wygląda zdrowo i pysznie 😉 Zapraszam do odwiedzenia mojego blogu !