CHIPSY Z JARMUŻU

IMG_3189aKoniec lata to moja ulubiona warzywna pora. Na straganach wybór oszałamiający. Dawno nie widziałam jarmużu, który kilka lat temu był do kupienia nawet w supermarketach. Kupiłam kilka młodych liści i zrobiłam chipsy. W smaku przypominają trochę japońskie nori, po wyjęciu z piekarnika trudno przestać je jeść. Polecam jako przekąskę, lub dodatek do zup.

SKŁADNIKI:

  • jarmuż
  • oliwa
  • sól
  • pieprz cayenne

Umyty i osuszony jarmuż układamy na blasze do pieczenia, przyprawiamy i skrapiamy oliwą. Pieczemy w temp 100 stopni przez ok. 20 minut. Podajemy samodzielnie, lub jako dodatek d dań.

IMG_3111a

IMG_3161a

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *