SOS Z KARMELIZOWANEJ CEBULI

IMG_3918aBardzo prosty, pyszny sos z karmelizowanej cebuli z dodatkiem majonezu i musztardy, perfekcyjny dodatek do mięs np. burgerów. Jest to uproszczona wersja tego sosu.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cebuli
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 słoiczka musztardy z gorczycą
  • 1/3 słoiczka majonezu
  • łyżka masła

Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, aż lekko zbrązowieje. Do podsmażonej cebuli dodajemy miód i karmelizujemy przez kilka minut. Studzimy i mieszamy z majonezem i musztardą. Pycha!

IMG_3890a

IMG_3916a

 

SKŁADNIKI:

2 komentarze

Skomentuj MałaGosia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *