CHŁODNIK Z MAŚLANKI I AWOKADO I RUKOLI

D71A5902Lato wróciło, uff… A my wracamy do chłodników:-) Dodatek awokado w tej zupie sprawia, że chłodnik jest przyjemnie gęsty i delikatnie kremowy, dzięki rukoli zupa nabiera ostrego lekko gryzącego w język smaku. Dodatki takie jak sok z cytryny i świeże zioła są przyjemnie orzeźwiające i schładzające. Pogoda w kratkę i na zmianę zupami się rozgrzewam, lub schładzam, jedno jest pewne kocham wiosenne zupy!

 

 

 

 

  

SKŁADNIKI:

  • 1 dojrzałe awokado
  • garść rukoli
  • 0,5 l maślanki
  • sól
  • pieprz
  • 1/2  soku z cytryny
  • garść świeżej mięty
  • biały ser

Wszystkie składniki chłodnika, oprócz białego sera mieszamy w blenderze. Zupę schładzamy minimum godzinę, czym dłużej tym lepiej i podajemy z białym serem, świeżymi listkami mięty i świeżo mielonym pieprzem. Pycha!

D71A5924

 

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *