JAGODOWA OWSIANKA BEZ GOTOWANIA

D71A6837

D71A6863Owsianka towarzyszy mi przez cały rok, jednak w letnim śniadaniowym wydaniu jest najlepsza! Kładąc się wieczorem spać chce żeby było już rano…:-) Po raz pierwszy zmiksowałam surowe płatki owsiane z owocami i to jest to co tego lata będę powtarzać w różnych wariacjach. Owsianka wchłania naturalne soki owoców, robi się delikatna i kremowa, nie dodaję cukru, ani miodu, chcę smakować smak lata nie zagłuszony żadnymi ozdobnikami. Jedyne dodatki to świeże owoce, błonnik i zarodki pszenicy – jest pięknie i smacznie. Energetyczna bomba, polecam!







SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1/2 szklanki jagód – odłożyć część jagód do dekoracji
  • otręby owsiane
  • zarodki pszenicy
  • opcjonalnie migdały/orzechy

Wieczorem blendujemy płatki  owsiane z owocami i odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki odstawiamy owsiankę na kilka chwil aby się ogrzała i podajemy ze świeżymi owocami, otrębami, migdałami.

Untitled-1

D71A6798

D71A6828

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *