W weekend odbyłam sentymentalną podróż nad jezioro Jeziorak i przypomniałam sobie czym zajadałyśmy się żeglując naście lat temu. W naszym menu znajdowały się różne wynalazki od takich pyszności jak peklowane przez Babcię mięso, przez nieprawdopodobnie słoną konserwę turystyczną. Żywiłyśmy się również darami lasu, po dzień dzisiejszy pamiętam ja pomyliłam sól z cukrem i całodzienne zbiory trzech żeglarek poszły na zmarnowanie. Kluski z jagodami dedykuje Ani i Madzi i mam nadzieję, że za rok zrobię Wam je na Jezioraku 🙂
Ps.Omega czeka u Państwa Jerzmanów 🙂
SKŁADNIKI:
- 1/2 litra jagód
- miód
- śmietana
- cukier
- mięta
KLUSKI LENIWE Z TEGO PRZEPISU
Na patelni podgrzewamy miód i dodajemy jagody. Podsmażamy owoce aż delikatnie zaczną się rozpadać i dodajemy kluski leniwe.Smażymy przez kilka minut i podajemy ze śmietaną i ewentualnie cukrem z kilkoma listkami mięty. Pycha!