Ogarnęło mnie pomidorowe szaleństwo. Zanudzę Was “pomidorowymi” przepisami, a potrafię ich wyprodukować wiele… Dzisiaj obiad w pięć minut, bo w te wakacje nie odpoczywam, nie bumeluję cały czas pracuję. I nie tylko nad blogiem 🙂 Efekty wielu różnych wakacyjnych projektów pokażę Wam już wkrótce. Na razie buzia na kłódkę i zapycham się codzienną porcją moich słodkich domowych pomidorków – w dzisiejszym wpisie wszystkie z balkonowego krzaka ( 16-nastu krzaków ).
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- grecki ser halloumi
- 2 garści bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 70 ml oliwy
- sól
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- garść rukoli
- miseczka pomidorków koktajlowych
Bazylię, słonecznik, czosnek i oliwę miksujemy na w miarę jednolitą pastę. Pomidorki kroimy na ćwiartki i mieszamy z rukolą. Na suchej patelni grillowej smażymy ser, aż zacznie się delikatni rozpływać. Sałatkę z pomidorków przyprawiamy bazyliowym sosem, podajemy z ciepłym serem i grzankami. Smacznego!
Wygląda smakowicie ! 🙂
Dzięki!
Apetycznie wygląda, ciekawe tylko jak smakuje 🙂
Smakuje wspaniale, niby nic, a eksplozja smaku!
Hodujesz coś jeszcze oprócz pomidorków ? 🙂
Tylko zioła, niestety na balkonie nic więcej nie zmieszczę, bo krzaki pomidorów zajęły całą przestrzeń 🙂 Ale szczerze jestem zaszokowana ilością owoców!:-)