GENIALNA PASTA Z CZARNYMI TRUFLAMI

makaron z truflami

Kiedy wracasz po podróży do domu, w lodówce światło, a Ty robisz najlepszy obiad na świecie, poziom satysfakcji z życia gwałtownie wzrasta. Wszytsko robi się prostsze, jeśli jest to podróż do pięknej Italii, bo nie ma takiej możliwości, żebyś nie przywiózł pamiątek czytaj: jedzenia z podróży. Ja przywiozłam min.: makaron i pastę z czarnych trufli. Obiad powstał w kilka chwil i już wiem, że będzie to wkółko powtarzany hit! Genialna prostota, najlepsze produkty i nie trzeba nic więcej! Kupcie pastę z czarnych trufli, sprawdźcie jej skład, nie dajcie się nabrać na pieczarkowy erzac, poszukajcie prawdziwych trufli w oliwie, a nawet mały słoiczek wystarczy Wam na kilka genialnych wariacji. Aromat trufli będzie się pysznie roznosił po okolicy i wabił gości 😉

PRZEPIS NA MAKARON Z CZARNYMI TRUFLAMI I PARMEZANEM

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 250 g makaronu
  • 2 łyżki masła
  • parmezan
  • 1,5 łyżeczki pasty z czarnych trufli

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podgrzewamy masło i 1 łyżeczkę pasty z czarnych trufli. Na patelnię wkładamy makaron i podgrzewamy 2-3 minuty, aż sos dokładnie oblepi kluseczki. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy świeżo tartym parmezanem i nakładamy extra porcję pasty truflowej. Przepychota!

pasta z truflami

 

3 komentarze

Skomentuj Magda Klimczak Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *